Hirdetés


2018. november 11.

 

Részvéttel jelentem, hogy csütörtökön vettünk búcsút Truszka Józsefné született Pintér Etelka  85 éves asszonytestvérünktől, aki a Tölgyfa utcában lakott. 

November 13-án, kedden déli 1 órakor  veszünk búcsút Károly György férfitestvérünktől, aki 65 éves volt és a Vörösmarti utcában lakott. Isten adjon erőt és vigasztalást a gyászoló Családoknak!  Emlékharang szólt kedden a két esztendeje elhunyt Tábori Józsefné született Fábián Eszter asszonytestvérünk emlékére, aki 86 éves volt és a Teleki utcában lakott. Isten adjon megnyugvást és békés emlékezést Családjának!

 

Heti alkalmaink:

Hétfőn fél 8-kor áhítat, 

Pénteken 4 és 5 órakor konfirmandus óra,  énekkari próba  háromnegyed 6-kor.

Szombaton 5 órakor ifióra

Vasárnap 10 órakor istentisztelet, és gyermek-istentisztelet

 

Jövő héten minden este fél 7 órai kezdettel ökumenikus bibliaórák lesznek többnyire a Sárgaházban „Szépség, mint Isten felé vezető út” címmel. Ezért a helyi délutáni alkalmak -kivéve a felsoroltakat – elmaradnak. Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt! Utolsó nap – vasárnap a záróalkalom végén szeretetvendégség lesz. Aki szívesen hozzájárul egy tányér süteménnyel, örömmel fogadjuk és előre is köszönjük! Az esték témái és előadói megtekinthetők a hirdetőtáblán, de a kijáratnál nyomtatott formában is megtalálható, melyet haza lehet vinni. .

Péntektől vasárnapig az énekkar és a lelkipásztorunk a kárpátaljai testvérgyülekezetet, az izsnyétei gyülekezetet látogatja meg. Isten áldása legyen a találkozáson és a szolgálatokon.

Megjelent S. Becz Pál legújabb könyve, címe: Ceruzaforgácsok. A könyvterjesztőnél megvásárolt példányok árát a szerző fia, dr. Becz Miklós a gyülekezeti házunk építésére ajánlotta föl, melyet hálás szívvel köszönünk.

Jövő héten kedden kerül sor a már szokásos „S. Becz Pál Magyar Nyelvi Emlékverseny”-re a Város általános iskolás diákjai számára. Szeretnénk, hogy a fiatalok közül is minél többen megismerkedjenek S. Becz Pál írásaival, szellemi örökségével, hogy hitükben, emberségükben és magyarságukban ezáltal is megerősödhessenek. A versenyen részt vesz a Bíró Lajos Ált. Iskola mellett a Kardos István és a József Attila Ált. Iskola is. Szeretnénk a versenyzőket egy kis süteménnyel, pogácsával megkínálni, ehhez szeretnénk kérni a Testvérek segítségét, aki hozna a Bíró Iskolába süteményt, hálás szívvel köszönjük!

A könyvterjesztőnknél megrendelhető a jövő évi Bibliaolvasó Kalauz, Képes Kálvin Kalendárium és a Református Falinaptár.

Az egyházmegyei imanaptárunk szerint a Tápiószele-i gyülekezetért és lelkipásztoráért: Nagy József Mihályért imádkozunk. 

Gyülekezeti újságunkból még van néhány példány, a kijáratnál vehetik magukhoz a Testvérek! 

Hirdetem az adakozást, tudva, hogy a jókedvű adakozót szereti az Isten.

Záróének a